Оценка на автомобил

Амрита - Оценка на автомобили

Получаването на оценка на автомобил преди да купите, продадете или търгувате кола, може да ви помогне да знаете точната стойност на превозното средство и да ви постави в по-информирана позиция за преговори.

Много фактори могат да повлияят на стойността на автомобила, включително марка, модел, възраст, износване, повреда на каросерията и допълнителни функции.

Защо имате нужда от оценка на автомобил

Най-честите случаи, в които се налага оценка на МПС са при покупка, продажба или с цел отдаване на лизинг.

Оценките на превозните средства могат да се използват при спорове между собственици и различни трети страни. Консултантите на Амрита могат да ви помогнат при определянето на стойност на автомобил, изготвяне на експертизи по застрахователни събития – при претенции и казуси възникнали в съдебни спорове – или при нужда от доклад за техническото състояние на автомобила.

Независима професионална оценка може да ви потрябва и в случаите на покупка на колекционерска кола. В този случай можете да използвате оценката, за да направите по-добра сделка, или просто да се уверите, че си струва това, което плащате. Ако продавате, независим оценител може да удостовери направената оценка на стойността на автомобила.

Нашият подход

Ние от Амрита се стремим да предприемем задълбочена проверка на превозното средство или обстойно да разгледаме документация, ако превозното средство не е налично (например откраднато, унищожено и т.н.).

Стойностите на нашите оценки се генерират от огромни количества данни, активно събирани от цените на пазара всеки ден. Стойностите са текущи и индивидуални за автомобила и отчитат географията и пазарните тенденции.

Необходими документи за оценка на кола:

  • Балансова стойност
  • Стойност на придобиване
  • Година на придобиване
  • Талон за регистрация на МПС
  • Фактура за закупуване
  • Инвентарна книга

Срокове за изпълнение на оценка на МПС

Сроковете за изготвяне на оценки са между 3 и 5 работни дни в зависимост от сложността и предназначението на оценката.

За повече информация и въпроси позвънете на нашите телефони 0700 20 035, +359 (2) 865 09 09 или ни пишете на office@amrita.bg.